Η αφετηρία μας βρίσκεται το 1925 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ι. Τσαούσογλου ιδρύει τη μικρή βιομηχανία ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΛΙΝΟΠΟΙΪΑ Ο.Ε και θέτει σε λειτουργία τη μακρά επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας του, θέτοντας σαν αρχή την κατασκευή προϊόντων ποιότητας, αρχή που μέχρι σήμερα έχει τηρηθεί με ευλάβεια και από την τρίτη γενιά. Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία αναπτύσσεται και επεκτείνεται και σε άλλους τομείς.

Η ίδρυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Μεταλλικών Επίπλων (ΕΒΜΕ) Τσαούσογλου, το 1954 αποτελεί σταθμό για την ελληνική αγορά επίπλου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατακτά ηγετική θέση στον τομέα της, προμηθεύοντας και εξοπλίζοντας τους μεγαλύτερους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας, όπως αεροδρόμια, στάδια, νοσοκομεία, συνεδριακά κέντρα, θέατρα, κινηματογράφους, ξενοδοχεία κλπ., σε συνεργασία πάντα με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού, φέρνοντας ξένη τεχνογνωσία στην Ελλάδα.

Τη δεκαετία του ’80 συνεχίζει την έντονα αναπτυξιακή της πορεία αναλαμβάνοντας δύο ιστορικά έργα στον τομέα του αθλητισμού. Εξοπλίζει με πλαστικά καθίσματα τα δύο μεγαλύτερα στάδια της Αττικής, το Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ παράλληλα εξοπλίζει 500 ξενοδοχεία και σημαντικά θέατρα (Λυκαβηττού, Κουν, Καλουτά κ.α.).

Την ίδια περίοδο η εταιρεία παρουσιάζεται πρωτοπόρος στην κατασκευή και διάθεση σχολικών θρανίων τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στον ίδιο χώρο επιδεικνύει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα στην Κύπρο, στο Σουδάν και σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το 1992 ιδρύεται η νέα τσαουσογλου α.ε. η οποία ξεκινάει συνεργασία με ευρωπαϊκές εταιρίες, κορυφαίες στον τομέα τους.

Το 1995 αποτελεί ένα επιπλέον χρονολογικό ορόσημο για την εταιρεία τσαουσογλου α.ε., η οποία μπαίνει πλέον δυναμικά στο τομέα των καθισμάτων εκδηλώσεων, ανεβάζοντας με την καταλυτική της παρουσία τα στάνταρτς στη συγκεκριμένη κατηγορία με τον εξοπλισμό 20 κινηματογραφικών αιθουσών της VILLAGE στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Από το 1998 δημιουργεί τα δικά της καθίσματα θεάτρου υψηλών προδιαγραφών, με τα οποία εξοπλίζει τις 8 κιν/φικές αίθουσες της Assos Odeon, 5 αίθουσες της Village στο Παγκράτι, τις 20 αίθουσες του Village Park στη Νίκαια (4550 καθίσματα), το θέατρο Κάπα κ.α.

Το 2001 το κέντρο διοίκησης και η βασική έκθεση της τσαουσογλου α.ε., μεταφέρεται σε καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις επί της Λ. Κηφισίας 188 στο Ν. Ψυχικό.